VI. MONOTÁNC Fesztivál
Home Program Ticket Press
A fesztivál helyszíne: Bethlen Téri Színház
www.monotanc.hu

2005200620082010
201220142016 Támogatók
honlapkészítés: DDSWEB

Fellépők

Szász Dániel: Loop

Tünet Együttes

"Nincsen olyan ékesszólás, amely annyira elfonnyaszthatná valakinek az emberiségbe vetett hitét, mint önnön őszinteségének végső föltárulkozása." (Joseph Conrad: A sötétség mélyén)

Szász Dániel szólója furcsa pszichoanalízis, vezető nélkül, visszafelé. Végső célja a szabadság: megszabadulni a képtől, amit mások alkotnak rólunk, és amit végső soron magunk alkotunk. Az önkeresés ismeretlen veszélyeket hordoz, hiszen az út vége talán pont az "én" elvesztése. Mert van valami ott a mélyben, az ösztönvilág kontrollálatlan, barbár őszinteségében. Valami, ami képes még arra, hogy szabad emberré formáljon minket. De vajon ilyen mélységből van út vissza a felszínre?

Az előadás a Na Cucky Theatre rezidencia programjával együttműködésben valósult meg. Szász Dánielt a szólóért 2018-ban Lábán-díjra jelölték.

Fotó: Mészáros Csaba

Alkotó-előadó: Szász Dániel
Fény és tér: Szirtes Attila
Jelmez: Szűcs Edit
Zene: Barna Balázs
Köszönet: Kántor Kata, Czakó Máté
Koprodukciós partner: DW7
Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

A Tünet Együttes a kortárs tánc és színházi életben 2002 óta működő független társulat. Előadásaik egyszerre elgondolkodtatóak, drámaiak, gyermekien felszabadultak és felszabadítóak. A színészekből és táncosokból álló társulatban az összes művész alkotótárs: minden előadás erősen épít a szereplők személyiségére és kreativitására. A társulat nem ismer műfaji határokat, egyenrangú elemként kezeli a szöveget, a mozgást, zenét, vizualitást és a különleges technikai megoldásokat.

www.tunetegyuttes.hu

15 éven felülieknek!

Dancers

Dániel Szász: Loop

The Symptoms

Fotó: Mészáros Csaba

"No eloquence could have been so withering to one’s belief in mankind as his final burst of sincerity." (Joseph Conrad, Heart of Darkness)

In this solo dance piece, Dániel Szász enacts a strange psychoanalytic session without a conductor, in reverse. The ultimate goal is freedom, to get rid of the image others form about us—an image which, ultimately, is something we create ourselves. Seeking the self is rife with unknown perils. The end of the journey may turn out to be the loss of the self. For there is something down there, in the unbridled, barbaric sincerity of instincts, something still holding out the promise of setting us free. But is there a way back to the surface from such depths?

Choreography and performance: Dániel Szász
Light and stage: Attila Szirtes
Costume: Edit Szûcs
Music: Balázs Barna
Special thanks: Kata Kántor, Máté Czakó

The performance was created within the framework of Na Cucky Theatre Residency Programme.

www.tunetegyuttes.hu

Age limit: 15