VI. MONOTÁNC Fesztivál
Home Program Ticket Press
A fesztivál helyszíne: Bethlen Téri Színház
www.monotanc.hu

2005200620082010
201220142016 Támogatók
honlapkészítés: DDSWEB

Fellépők

Ujszászi Dorottya: P@88w0rLd (részlet)

dot.Consla

Nő vagyok. Mitől vagyok nő és már nem csak lány? Mikor lettem nő? A külső teszi? Attól leszek nő, mert úgy öltözködöm, és viselkedek? És ha ezt mind elvesztem, akkor is nő vagyok? Mi tesz engem nővé? Egy férfi? A férfi? A belső csatáim, ellentmondásaim, a sebhelyek? A történetem? A jellemem? Az elfelejtett jelszavam? A megadott és megváltoztatott jelszavam? Az, hogy van jelszavam? Még magamhoz is van? És ha már tudom a jelszót, be merek-e lépni vele a világba?

A szóló részlet a 2016-ban bemutatott P@88w0rLd című előadásból. Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap, a Műhely Alapítvány és a SÍN támogatásával jött létre a „Múlttal a jövőért” programsorozat részeként.

Koreográfus, előadó: Ujszászi Dorottya
Hegedűművész: Ujszászi Kinga
Fény: Vajda Máté
Konzultáns: Quan Bui Ngoc (VN/B), Téri Gáspár

Ujszászi Dorottya a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskolát szakmai Nívó-díjjal végzi. Táncolt a Budapest Táncszínháznál, a Magyar Nemzeti Balett modern estjeiben, külföldön a svájci 3art3-ban.  Ranglista vezető versenytáncos, a nemzetközi salsa élet meghatározó alakja. Saját mozgásnyelve a CONSLA, mely a kortárs tánc, a kontakt improvizáció és a salsa ötvözetéből jött létre. Társulatai a profi dot.Consla és az amatőr Consla Core.

Ujszászi Kinga hegedűművész a budapesti Zeneakadémia elvégzése után Londonban, a Royal Academy of Music régizene tanszakán tanult, majd Anglia és Európa vezető historikus együtteseinek tagja. 2012/13-ban az Európai Unió Barokk Zenekarának koncertmestere. A madridi Academia de las Luces és a Spiritato együttesek vezetője.

www.dorottyaujszaszi.com

16+

Dancers

Dorottya Ujszaszi: P@88w0rLd (extract)

dot.Consla

www.dorottyaujszaszi.com

16+